Artikkeli

Milloin on järkevää ulkoistaa sisällöntuotanto?

Sisällöntuotanto I Sisältömarkkinointi I Viestintä

Isolla osalla asiakkaitamme on oma markkinointi- ja viestintätiiminsä. Myyntiä ja viestintää on tavalla tai toisella tuettava yrityksen omilla viestintäkanavilla. Eli sisällöntuotannolla sanoin, kuvin ja videoin. Sisältömarkkinointi on edelleen kustannustehokkain tapa saada näkyvyyttä yritysten moninaisille viesteille.

Meidänkin mielestämme parhaiten oman yrityksen viestejä verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan pystyy kirjoittamaan päivittäin yrityksen sisällä toimiva viestintää osaava henkilö. Mutta aina oman tiimin perustaminen vain ei ole mahdollista.

Tällöin onkin järkeä harkita sisällöntuotannon kumppania. Varsinkin seuraavissa haasteissa ja toiveissa:

  1. Resursointihaasteet. Yritysten omien asiantuntijoiden tai johdon sitominen kirjoittamiseen tai sisällöntuotantoon ei aina ole järkevää. Tai se ei edes onnistu.
  2. Sisältöjen näkyvyyden varmistaminen. Verkkosivujen ja some tekstien näkyvyyden kannalta tekstien hakukoneoptimointi on asiantuntemusta vaativa erityisosaaminen.
  3. Ulkopuolinen näkemys ja osaaminen. Viestinnän vastaanottajat, ostajat, eivät välttämättä kaikki ole insinöörejä. Siksi varsinkin tekniset sisällöt on usein kirjoitettava ymmärrettävimmiksi.
  4. Projektiluonteisuus. Yrityksen sisällöntuotanto voi olla kausiluonteista. Projektiluonteinen sisällöntuotanto ei vaadi sitoutumista.

Entä voisiko sisällöntuotannon ulkoistaa tekoälylle? Tekoäly ei toistaiseksi automaattisesti ideoi, kirjoita ja julkaise yritysten sisältöjä, vaikka se takuulla tulevaisuudessa on varmasti mahdollista. Siihen asti tekoäly tarvitsee ihmisen, joka varmistaa ja ohjaa mitä yritys haluaa saavuttaa sisällöntuotannolla osana yrityksen strategiaa. 

Palvelusivultamme löydät hintoja ja lisätietoa sisällöntuotannosta.
PALVELU | Sisällöntuotanto